modula-foto-gallerij-collage-handleiding-gebruiksaanwijzing plugin

De Modula plugin levert 1 van de fraaiste foto galerijen op die ik gezien heb. Hun website vind je hier. De gratis download hier.
Ook op tablets en telefoons werkt het keurig. Een korte handleiding hoe je een galerij opzet, want dit is echt een aanrader. En nee, dit is geen betaalde inhoud.

 

foto’s met dank aan hetautomeisje.nl

Je ziet dat het aanmaken en plaatsen van een galerij in een bericht of pagina echt eenvoudig is.
Galerij aanmaken en een naam geven. Kies de foto’s die wilt weergeven. Kies dan voor “grid” als weergave mode.

Dan kun je de foto’s naar believen heen en weer slepen, vergroten, verkleinen totdat je een aantrekkelijke collage hebt gemaakt.
Zodra je dan een bericht aanmaakt (in de standaard editor, de Gutenberg editor) dan zie je daar ook al een icon “Modula”. In een drop-down box verschijnen de beschikbare galerijen. In dit voorbeeld kiezen we voor de zojuist aangemaakte “Auto”
Nu nog de pagina opslaan en de site is een fantastische foto collage rijker.

 

Bewerken van bestaande foto galerijen

Laten we dezelfde galerij eens gaan bewerken als voorbeeld hoe je een bestaande galerij verder kunt vormgeven.

Stel we willen graag dat de foto’s gedeeld kunnen worden op social media. Dat de captions (de titels) op de foto’s verdwijnen. Dat de ruimte tussen de foto’s nul is. Gewoon tegen elkaar aan. Geen witte ruimte er tussen.
Dan ga je in het admin gedeelte naar “Settings”. Daar kun je vrij veel aanpassen en nog meer met de PRO versie.

Experimenteer er rustig mee en bekijk de resultaten. Mocht je deze plugin in jouw site willen hebben of een hele (reeks) galerijen aan willen maken maar wil of kunt dat niet zelf ? Neem dan gerust contact op.