hoe gebruik ik divi-presets-uitleg

Wat zijn presets in Divi?

Presets zijn vooraf opgeslagen stijlen voor vrijwel alle elementen die je gebruikt bij de bouw van een website met het Divi Theme.

Divi heeft weer een nieuwe functie. Presets ! Dat wil zeggen dat je iets vorm kunt geven en dat met 1 druk op de knop precies die vormgeving door de hele site kunt toepassen (herhalen). En dit kan voor vrijwel ieder element. Of het nu een Sectie is of een Rij, of een module of bijvoorbeeld een knop.Dat gaan we doen in dit voorbeeld: een knop aanmaken zodat ze door de hele site het zelfde zijn.
Even een korte opsomming wat je in het filmpje ziet:
Een knop aanmaken, vorm geven (oranje achtergrond en witte tekst, brede radius van de rand en een icon toevoegen).
Als dat klaar is gaan we die stijl opslaan onder de preset naam “Oranje Knop”.
Dan een 2e knop plaatsen maar dan de preset “Oranje Knop” toepassen. Direct neemt het alle veranderingen over.
En dan klikken we op “Presets” en kiezen voor bewerken (het potlood)

Dan zie je eigenlijk de kracht van presets: alle knoppen die gemaakt zijn met de preset “Oranje Knop” worden aangepast. Over de hele site ! Dat is pas fraai. Zo hoef je nooit meer pagina voor pagina, knop voor knop langs als de kleuren, of het lettertype etc. veranderd moeten worden.
En je hebt gegarandeerd eenheid over de hele site. Ik vind het heerlijk…l

Het had natuurlijk ook als vanouds gekund met een stukje maarwerk CSS. Die plaatsen in Divi > Thema > Custom CSS (of een child theme)
Geef die CSS een class naam en vul die ook in bij Button Settings > Advanced > CSS Class. Ook dan werd de vormgeving door de hele site bijgewerkt. Voor die elementen die deze custom CSS Class hadden.
Maar dit is veel mooier. Nu zit het onder handbereik van de gemiddelde gebruiker.

Webwerkplaats gebruikt de Elegantthemes al voordat ze Divi hadden. Versie 1.0 van Divi draaide al op de testserver voordat ie uit was. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot de expertise. Heb je speciale vragen over het bouwen van websites met Divi? Kijk dan eerst naar de cursus Divi. Je had net een andere vraag ? Neem contact op. We helpen je dan verder.