360-graden panorama-fotos in Wordpress camera-rico theta

Al eerder beschreef ik plugins en scripts om 360 graden panorama views (foto’s) in een website te krijgen. HTML en WordPress. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden maar na dagen experimenteren kan ik eigenlijk nergens anders op uitkomen als WP Photo Sphere. Zowel als script voor HTML websites en als de gratis plugin WP Photo Sphere voor WordPress.

Het installeren en gebruik in WordPress is zo simpel dat ik kan volstaan met 4 stappen:
1) Download de WP Photo Sphere plugin hier.
2) Activeren en via het menu Instellingen > WP Photo Sphere even de Standaardbreedte en Standaard maximale breedte op 100% zetten en deze instelling opslaan.
3) Open een bericht of pagina en je ziet meteen de extra button “Voeg een Panorama toe”
4) Het panorama file uploaden, publiceren en dat is alles !

Teleurstellend is echter wel dat de knop deels niet werkt in mijn favoriete theme Divi van Elegantthemes. Zonder de Divi Builder aan werkt hij prima! Met Divi Builder aan verschijnt weliswaar de knop, mar het doet niks. Nu kun je wel het doel bereiken: open een nieuw bericht. Geen Divi Builder aan. Panorama uploaden en Shortcode genereren. Copy en dan paste in de pagina (met Divi Builder aan) Omweggetje, maar het werkt!
Uiteraard ben ik mijn licht aan het opsteken bij de auteur dus misschien binnenkort een goed bericht voor Divi websites ?

Meer voorbeelden vindt u op de demo site.