simpele-simpelste-plugin-zelf-maken voorbeeld downloaden
Wat een plugin is en doet, hoe je zoekt en keurt heb ik in een vorig artikel beschreven. In dit artikeltje staat de PHP programmeertaal voor de simpelste plugin die er maar mogelijk is. Met dit als basis kun je zelf experimenteren en uitbouwen. De code hieronder is PHP. De eerste regel <?php is het begin dat het script hier start. De laatste regel ?> geeft aan dat het php script daar eindigt. Kijk hier onder naar de code en kijk of je kunt herkennen wat het doet
  Dit stukje code zorgt ervoor dat de code herkend wordt als een plugin met de naam “Voorbeeld Plugin” Regel 2 voegt de functie webwerkplaats_voorbeeld toe aan de header dmv wp_head Regel 3 is alleen maar echo. Dat wil zeggen laat datgene wat tussen enkele aanhalingstekens staat zien op het scherm. In dit geval dus I am in the head section Dat is alles. De simpelste plugin die er is. Uitgebreide Header Wil je het iets professionele maken dan kun je beginnen met de header uit te breiden naar zoals het eigenlijk hoort. De header wordt dan uitgebreid met andere belangrijke gegevens. Hieronder is de header van de plugin iets uitgebreider.
Kijk maar eens naar de code en dan naar de schermafbeelding IN WordPress > Plugins. In het rijtje plugins zie je de simpele versie eerst en dan de versie met de uitgebreidere header. Meertalig Eventueel kun je de plugin ook geschikt maken voor meerdere talen. Een hele goede beschrijving hiervoor staat op WPMUDEV Hoe verder ? Als je verder wilt kun je snippets / stukken php code plakken ipv echo ‘I am in the head section’; Dat is heel simpel gezegd hoe je een plugin bouwt. Omdat ik geen programmeur ben wil ik het bij deze introductie laten. Je kunt nu een plugin een andere naam geven (handig als je de klant niet wilt laten weten welke plugins je gebruikt ivm afkijken afkijken en niet kopen). Niet meer dan dat want als je de plugin in zet moet je wat betreft copyright alles weer origineel maken. Dat is ook beter voor de updates. Als je hem anders noemt, zal hij ook niet automatisch geupdate worden.