wordpress content exporteren-importeren gereedschap plugin

Wist je dat je de inhoud van een wordpress website eenvoudig kunt exporteren ? In tegenstelling tot WP Clone maakt deze mogelijkheid een export, puur van de inhoud (content) WP Clone pakt de database.
Een snelle en eenvoudige methode om de inhoud van jouw site op te slaan op de lokale computer. Of mailen aan iemand anders ?

Wat exporteer je dan ?
De WordPress Exporteer plugin pakt alle berichten, pagina’s, reacties, aangepast velden, categorieën, tags en meer. Als je Woocommerce geïnstalleerd hebt (of andere plugins met speciale velden) zullen ook die meegenomen worden.

Installeren
De plugin is niet standaard inbegrepen bij een WordPress installatie. Jammer trouwens. Mocht je hem niet hebben moet je deze dus eerst installeren, maar ik neem aan dat het installeren van een plugin geen probleem meer is.

Exporteren
Ga naar Gereedschap > Exporteren vanuit het hoofdmenu van WordPress.

Meestal zul je in het dan opkomende scherm kiezen voor “Gehele inhoud”, maar uiteraard kun je ook andere delen apart exporteren.

Klik op de blauwe knop “Exportbestand downloaden” en sla het .XML bestand ergens op.
Uiteraard kun je deze dan ook weer verzenden aan iemand anders, bijvoorbeeld met WeTransfer. Een beschrijving hoe dat werkt vind je hier