spambox gmail instellen
De spamfilter van GMail staat standaard op behoorlijk streng. Hoe kun je GMail zo instellen dat alle mails van mijn website doorgelaten worden? Niet in de spambox verdwijnen. U kunt een lijst met goedgekeurde afzenders maken die de spamfilters moeten overslaan. U kunt zowel afzonderlijke e-mailadressen als hele domeinennaam op deze lijst zetten. Deze instelling geldt alleen voor binnenkomende berichten. Gmail controleert of de adressen en domeinnamen op de lijst in het gedeelte Van van de berichtkop staan. Er wordt niet gecontroleerd of de adressen of domeinnamen in het gedeelte Return-Path van de berichtkop staan. Daarom moet het adres in het veld Van overeenkomen met een adres of domein dat u op de lijst heeft gezet. Hoe stel je dit in? Open GMail Ga naar Settings (Tandwiel icoon rechts boven in)
gmail-spam-filter-1-settings

Klik dan op Filters

gmail-spam-filter-2-settings-filters
De volgende box opent zich. Daar vul je in het bovenste vak het email adres in die de spamfilter nooit moet blokkeren.
gmail-spam-filter-3-settings-filters-email-adres-vrijgeven
Als het email adres (in dit voorbeeld info@ mijnwebsite.nl) ingevuld is klik je rechts onder in deze box op
gmail-spam-filter-4-settings-filters-email-adres-vrijgeven
Het onderstaande scherm opent zich. In dit voorbeeld gaan we ook even wat verder. We stellen het ook zo in dat de mails van dat email adres ook gemarkeerd worden als “belangrijk”. Maar dat is optioneel. Uiteraard hoeft dit vinkje niet aan.
gmail-spam-filter-5-settings-filters-email-adres-vrijgeven

(zie de rode tekentjes)
Zet in ieder geval “Never send it to Spam” aan.
Wil je ook het label “belangrijk” aan de mail ? Klik dan ook het vinkje “Always mark it as important” aan. Net zoals in de bovenstaande afbeelding.
Sluit dit af met “Create filter”

gmail-spam-filter-6-settings-filters-email-adres-vrijgeven

Testen en klaar !