wp-wordpress-handleidingen

Mijn laatste 2 websites worden geheel onderhouden door de eigenaren zelf. Opmerkelijk, want ik hoor dit steeds vaker. Webwerkplaats blijft weliswaar op de achtergrond aanwezig voor raad en daad, maar de gehele inhoud beheert men liever zelf. Dat is een keuze. Meestal zelfs een goede.
Nu is WordPress beslist het meest vriendelijke CMS dat er bestaat maar enige “drempelvrees”  om de inhoud zelf te gaan doen is wel begrijpelijk als je geen WordPress kent. Als de eigenaar er prijs op stelt gaan we ook altijd een dag deel samen de website door. Uitleg over WordPress maar dan HUN site.
Een ander duwtje in de goede richting zodat je zelf aan de slag kunt is verkrijgbaar op de site WP-Handleiding.
Niet alleen over WordPress zelf, maar ook voor de handleiding installatie van WordPress. Of de nu zo populaire handleiding “onepagers“.

Zelf vind ik de optimalisatie handleiding interessant. Een goede website bouwen die zich netjes gedraagt op Smart TV’s, PC’s, Laptops, Tablets en alle soorten telefoons is toch wel een kunst, maar dan ook nog de door Google zo gewaardeerde hoge snelheid houden … Tip hiervoor: test de snelheid van een website eens met GT-Metrix.
Ben je al zo ver gekomen ? Dan moet je zeker wat aandacht besteden aan de vindbaarheid. De gemiddelde website bezitter doet hier niet genoeg aan. Begrijpelijk want het behoeft ook veel tijd en aandacht. Echt proberen en onderzoeken. Concurrentie bekijken en aanpassen. En dan afwachten en testen of de ranking verbetert. Een lange, constante weg. Om daar niet (spreekwoordelijk) te verdwalen is de handleiding Google Optimalisatie een erg goede leidraad. Wat dat betreft: petje af voor WP-Handleiding.nl. Ik moet ook zeggen dat ik er verbaasd van sta hoe snel ze na een update van WordPress de nieuwe versie handleiding al weer klaar hebben.