WEBWERKPLAATS

Wordpress en Divi specialist

stack-vergelijken met google-onedrive-bron-stack

Is opslag “in de cloud” iets voor mij ?

Ja, vrijwel zeker ! Simpelweg omdat het veel voordelen heeft. Men kan de bestanden overal ter wereld bekijken, met een willekeurige telefoon, tablet of computer, zolang die maar internet verbinding heeft. Het staat niet op jouw tablet of PC of telefoon dus zelfs als die defect raakt of verloren gaat blijven de bestanden behouden. De Cloud zorgt ook voor de backups. Iets wat we zelf nog wel eens vergeten totdat het te laat is ?
Het antwoord is dus simpel: iedereen kan hier z’n voordeel mee doen. Om een keuze te maken welke cloud service is weer niet zo simpel. Vandaar hier wat feitjes op een rij om een keuze te maken.

Microsoft OneDrive, 5GB
+ Werkt perfect met Windows 8 tot 10 machines omdat het ervoor ontworpen is
+ Eenvoudig om bestanden te openen en bewerken met andere applicaties zoals Word or Excel.
+ Bij OneDrive krijg je een Microsoft account hetgeen toegang geeft tot Outlook, Xbox Live en andere Microsoft services.
– OneDrive’s automatische bestand organisatie plaatst niet altijd de bestanden in de juiste folders

Conclusie: Als je een Windows PC, tablet en telefoon hebt is dit de aangewezen keus. De ruimte is 5 GB dus dat zou een overweging kunnen zijn om toch naar Google Drive te kijken.

Dropbox, 2GB
+Dropbox werkt even goed op PCs , Macs, Android en iOS.
+Zeer eenvoudig te bedienen. Goede interface.
+Dropbox desktop applicaties werken naadloos met uw your computer’s file system.
– De Dropbox website geeft je geen controle over hoe bestanden zichtbaar gemaakt worden
Conclusie: voor een heel breed publiek. Met of zonder uitgebreide computerkennis en met ieder gangbaar operating systeem en apparaat.

Google Drive, 15GB
+ Google Drive vrijwel geen setup als je al een Google Account hebt.
+ Als je Gmail gebruikt is het eenvoudig om bestanden aan de mail op te slaan
+ De app maakt automatische backups van Google Photos map.
– Je deelt de ruimte met je GMail. Dus als de inbox vol loopt, dan neemt de ruimte in Google Drive af.
Conclusie: Voor de Google fans die toch al Google Webmaster zijn of op een andere manier een Google Account hebben die het alleen om de schijfruimte gaat.

Dan zijn er nog Box, Amazon Cloud Drive en Copy. Deze heb ik buiten beschouwing gelaten omdat ze minder populair zijn bij een breed publiek.
Ik wel echter nog wel even noemen dat ALS je professional bent en een echt goed (maar betaald) systeem wilt Copy een erg interessante oplossing is. Maar dat is voor de zware jongens …

Conclusie: Doen ! Gratis veilige opslag capaciteit. Voor Word of Excel bestanden, of iets luchtigers als foto’s. Ook geschikt als opslag voor foto’s en bestanden die bij websites horen. Helemaal interessant is het maken van backups naar een Cloud opslag. Beter een gratis Cloudje, dan bijbetalen bij je hoster voor extra dataverkeer of meer opslag capaciteit.

Op aanvraag kunnen wij dit ook voor u opzetten.