mail-wordpress-berichten-posts-updaten bijwerken

Heb je een systeem dat jou via de mail de status laat zien (GBH, zwembad, weersbericht, status zonnepanelen)? Wil je dat zichtbaar maken op de website, dan kun je die mail laten oppakken door jouw site en displayen op een pagina.

GBH (Gebouw Beheers Systemen) hebben vaak al een functie dat het GBH automatisch een mail verstuurd aan de gebouwen beheerder, de installateur of facilitaire dienst. Hiermee kun je dan eigenlijk een automatische koppling van GBH naar WordPress maken.

Het principe is eenvoudig: je maakt een email account aan en laat daar de mail naar toe sturen. Jouw website kan dan op instelbare tijdsintervallen kijken naar die mailbox en haalt het mailtje op.
De inhoud (of delen) van die mail kun je dan waar dan ook zichtbaar maken op iedere WordPress site.
Hiervoor maak je (gaat perfect in Divi) een blok aan dat jouw blog laat zien. Maar dan alleen 1 bericht. De laatste.

ALLES wat er in zo’n email staat kan waar dan ook op de pagina. De fantasie is de grens. Jouw soep van de dag ? Maak het onderwerp van de mail “Gebonden Paddestoelen Soep” en typ IN de mail “Prijs 9,50” Jouw site zal die mail ophalen en bijvoorbeeld de soep van de dag laten zien op de voorpagina.

Zonnepanelen? Haal via de mail de dagelijkse opbrengst op in kWh en laat zien op jouw site hoe groen je bezig bent!

mail-wordpress-berichten-posts-updaten-voorpagina

Of automatisch de website de temperatuur van het zwembad laten zien?

zwembad-temperatuur-automatsch-op-de-website

Conclusie: Perfect systeem om automatisch inhoud van een website te koppelen. Maar ook kun je nu iemand (of een systeem) die mail laten sturen. Ze hoeven dan geen toegang tot het admin gedeelte van de site. Lekker veilig en eenvoudig.