overzicht Divi Cloud van Elegantthemes

Elegantthemes heeft een schitterende nieuwe aanvulling: Divi Cloud. Een uitkomst om websites te bouwen via een zelf samen te stellen bibliotheek van her-bruikbare blokken.

In Divi kon je al ontwerpen opslaan in de Divi Bibliotheek. Maar die zijn alleen voor DIE site. Je kunt ze niet in andere sites zien of gebruiken. Wat je dus eigenlijk nodig hebt is een centrale opslag. Die kun je vanaf iedere site zien en gebruiken. Eigenlijk een soort dropbox maar dan speciaal voor blokken die je vaak gebruikt.

In Divi Cloud kun je layouts, secties, rijen en modules opslaan voor later gebruik. Deze kun je dan oproepen in iedere site die je ooit gaat bouwen. Sla er bijvoorbeeld jouw 404 pagina’s, headers, footers en of andere layouts op die je vaak gebruikt op. Dat maakt het bouwen van websites nog sneller.
Divi Cloud is gratis tot 50 layouts.
Maar voor 8 dollar per maand kun je ongelimiteerde aantallen (en bestandsgrootte) krijgen.

Laten we eens kijken naar een praktisch voorbeeld.
In ieder contact formulier programmeren we altijd een functie waardoor de mail die verzonden wordt door een contactformulier altijd ook de vermelding bevat van welke pagina deze verzonden wordt.
Stel je verkoopt horloges. Een pagina met een Breitling en een pagina met Brequet. Als je dan een reactie krijgt via het contactformulier “ik wil graag meer weten over dit horloge”, dan wil je ook weten over welk horloge de klant het heeft. Als Webwerkplaats de site voor je maakt is dat standaard.

Hoe kun je een standaard contactformulier opslaan en hergebruiken in iedere Divi site die je maar wilt ?
Je maakt een contatcformulier. In dit voorbeeld brengen we dan ook het script aan om in de mail de pagina in de mail te vermelden.
Sla dit op in de Divi Cloud en hij is beschikbaar voor iedere volgende site. Met 1 klik importeer je het in de website die je bouwt. Dat spaart tijd die je kunt besteden aan het aanbrengen van extra kwaliteit.

overzicht Divi Cloud Categorie Contatcformulieren

De afbeelding boven is een voorbeeld Divi Cloud die ik gemaakt heb.
Als je in de Divi Builder, in een pagina, bent dan kun je secties uit de cloud gebruiken.
Je ziet de groene vinkjes staan bij My Divi Cloud en de Categorie “Contactforms”. Dit zijn contactformulieren die ik ooit opgeslagen heb, met de extra scripts om de pagina URL mee te sturen er al in.
Klik bijvoorbeeld op Contact Form 4 en die sectie staat direct op jouw pagina in aanbouw. Gemak dient de mens maar dit is de overtreffende trap.