email-cloaking-plugin-anti spam voorkomen

Eerst even een korte uitleg over hoe je eigenlijk op spam verzend lijsten komt te staan. Je komt op spam lijsten doordat “bots”, kleine automatische programmaatjes, over het internet zwerven en de email adressen in een site zoeken en opslaan. Ze zoeken naar “mailto:” en/of het @ teken.
Zo weten ze waar het email adres staat en dan is het een kwestie van opslaan en indien nodig onnodige tekens te strippen.
De 2e methode is het gebruik van de domeinnaam en dan gewoon info@ er voor zetten.

Voor de eerste manier van “email adressen oogsten” uit WordPress sites helpt een plugin voor email cloaking. Het versleutelen van email adressen.
Je geeft aan de plugin de email adressen op, zij versleutelen dat en plaatsen het in een shortcode. Plaats je die shortcode in een Pagina of Bericht dan lijkt het op de pagina te staan (leesbaar) maar in de broncode zie je iets heel anders (en de botjes dus ook):

Geen @ en geen “mailto:”

Pas als iemand op het emailadres klikt zal dit door javascript van de plugin dit veranderen in een bruikbare link. “Bots” kunnen dat niet en dus zullen de email adressen niet herkenbaar zijn voor hen.

De plugin

Installeer de gratis plugin “Cloak Front End Email door Webbernaut” en activeer deze. Nu staat er een extra knop in het WordPress menu. Ga naar de Instellingen van deze plugin.

Hier geef je de email adressen op die je wilt gebruiken in de site. Zodra deze ingevuld is en je drukt op “Wijzigingen opslaan” en de plugin maakt een shortcode. Deze plaats je in plaats van een email adres in de site.

Stel je wilt een email adres plaatsen in een bericht, dan doe je dat met een shortcode.

Zo ben je veiliger. Echter, sinds corona is het volume aan spam ver-3-voudigd. Helemaal beschermen doet het niet. Maar dat bots die nu de site bezoeken ook opnieuw jouw email adres lezen is onmogelijk. Zo ben je bijna veilig.
“Bijna” omdat veel spammers gewoon de site naam nemen (mijndomein.nl) en er info@ voor “gokken”. Met die methode kan het wel zo zijn dat je op nieuwe spam mailinglijsten belandt. Dat blijft zo tenzij je geen info@ gebruikt.

Wil je dit ook in uw WordPress website maar wat hulp is welkom? Bel of mail! We bouwen het graag voor je in.